top of page

סדנאות פסיכודרמה לצוותים טיפוליים וחינוכיים

מצורפת רשימת נושאים של סדנאות חווייתיות שאני מעבירה לצוותים טיפוליים וחינוכיים, ואשמח לעניין אותך בהם ו\או להתאים סדנה לפי הצרכים המיוחדים שלכם.

בהמשך הדף ישנו פירוט לארבעת הסדנאות המבוקשות ביותר:

  • 1. גיבוש והיכרות דרך פסיכודרמה

  • 2. "נעים מאוד אני המחסום שלך"

           הצבת מטרות ובדיקת המחסומים הפנימיים 

  • 3. מניפולציות ויחסים בין בני אדם

  • 4. דינאמיקה קבוצתית -

           הקניית נורמות של דיבור ישיר

  • 5. היכרות עמוקה - להעמקת יחסי החברות בצוות

  • 6. כלים ראשוניים בפסיכודרמה -

           סדנה חוויתית להעשרה

  • 7. סוציומטריה - על משיכה ודחייה בקבוצה

  • 8. אשמה ומה עושים איתה?

  • 9. התמודדות עם אבל ואובדן -

           התערבויות בתקופת ימי הזיכרון או בעת משבר

  • 10. "איך להיות טוב בפרידות" - התערבויות בסיומים ופרדות. 

פירוט על מספר סדנאות לדוגמא ..

 

סדנה 1 -  גיבוש והיכרות דרך הפסיכודרמה.

פסיכודרמה מובנה ביוונית – "דבר הנעשה בעזרת הנפש" (פסיכו=נפש, דרמה=פעולה) .

הפסיכודרמה היא שיטת תרפויטית חווייתית ועוצמתית. ייחודיותה של הפסיכודרמה באה לידי ביטוי בשילוב מגוון כלים מעולם התיאטרון ומשחקי התפקידים, במטרה לאפשר למשתתפיה להתחבר לכוחות היצירה והספונטאניות הטמונים בהם.

הסדנה תאפשר למשתתפיה לחזק את ההיכרות בין אנשי הצוות, ולייצר חוויה חיובית המתאימה גם לאירוע שיא בשנה (פתיחת שנה, חג, אמצע שנה, סיום שנה). היכרות עם עוד צדדים של כל אחד שטרם באו לידי ביטוי בתוך הצוות, וכמובן – טעימה מכלי הפסיכודרמה – המאפשרת חוויה של משחקיות, פעולה ותנועה במרחב.

ייחודה של הסדנה בכך שהיא מאפשרת גיבוש הנאה ולמידה אישית וקבוצתית, רק מתוך השהייה יחד אחד עם השני.

 

סדנה 3 – מניפולציות

מניפולציות (תמרונים, סחיטה ריגשית) - הן דרך של השפעה חברתית, כאשר במערכת יחסים, אחד מהמשתתפים מנסה לשנות את תפיסתו או התנהגותו של השני (בהתאם לצרכיו או רצונותיו) על ידי ניצול יכולת ההשפעה והכוחניות שלו. אף על פי שהערך המוסרי של מניפולציות נחשב שלילי, אם נעז להתבונן פנימה בכנות ובאומץ, נגלה שכולנו נוטים להשתמש בהן, במידה כזאת או אחרת - הן בעולמינו האישי והן בעולמינו המקצועי.

באיזה מניפולציות אנחנו נוטים יותר להשתמש?

אילו מניפולציות מפעילות אותנו?

ובעיקר – כיצד אנו כמטפלים ומחנכים נוכל לזהות את המניפולציות בחדר? – בין אם הן מופעלות עלינו (בטיפול פרטני ובכלל), ובין כשהן מופעלות כלפי בן הזוג (בעבודה עם הורים או בטיפול זוגי) ילד במשפחה (בטיפול משפחתי), או כלפי חבר קבוצה (בעבודה עם קבוצות או בטיפול קבוצתי). וכיצד נוכל להתייחס עליהן?

 

בסדנה הנוכחית נרשה לעצמינו להתבונן ולשוטט בין השאלות השונות. נחקור באופן חוויתי את הנושא בעזרת טכניקות מעולם הפסיכודרמה, התנסויות קבוצתיות, והסברים תיאורטיים.

הסדנה משלבת הצצה לגישת הטיפול "פסיכודרמה מבוססת מוּבחנוּת", ומאפשרת טעימה ראשונית לשילוב של גישת המוּבחנוּת – המעודדת את המטופל לבגרות, לקיחת אחריות, ובניה של חיים אותנטיים ובעלי תשוקה.

 

 

סדנה 6 – "כלים ראשוניים בפסיכודרמה",

שמפגישה עם כלים בסייסים מעולם הפסיכודרמה, ומאפשרת לאנשי המקצוע לחוות כלי נוסף העשוי לשמש אותם בחדר הטיפולים. תוך כדי למידת הדגשים בשימוש בכלי והתנסות ראשונית בו. "הכפיל", "כיסא ריק", "חילוף תפקידים" – בהתאם לזמן העומד ברשותנו, ולרצון של המשתתפים להעמיק בכל אחת מהטכניקות.

 

סדנה 10 - איך להיות "טוב בפרידות".

סדנה הכנה לקראת סיום שנה ופרידות. הרבה אנשים נוהגים לומר "אני לא טוב בפרידות". ועוד רבים אחרים מציינים שהם לא אוהבים פרידות. אז סביר להניח שהסדנה הזאת לא תגרום לצוות שלכם לאהוב פרידות, אבל היא כן תוכל לעזור לנו כאנשי טיפול להעמיק מהם העקרונות החשובים בהכנת מטופל\משפחה\ צוות לקראת תהליך פרידה.

 

יחד נלמד אילו סגנונות פרידה קיימים, זו תהיה הזדמנות להתבונן מה קורה לכם כאנשים בפרידות (ואולי בכלל בחיים), ואיך ניתן בסטינג הטיפולי למנף את החלק החשוב הזה של הקשר ולא לפספס אותו.

בהתאם לצורך ניתן לחוות את הנושא דרך פעולה פסיכודרמטית חווייתית ומשחקית, או דרך לימוד עיוני – הרצאתי. כל צוות והמיזוג המתאים לו בין השניים.

 

לינור מזריאר רוזברג - מטפלת בפסיכודרמה מבוססת מוּבחנוּת. מטפלת במבוגרים, זוגות ומשפחות. מנחה קבוצת "צמיחה אישית" ו "זוגיות מוּבחנת" מעבירה סדנאות העשרה ודינמיקה קבוצתית לצוותים שונים. מאמינה שקבוצה זה אחד הכלים העוצמתיים העומדים לרשותנו, לטוב ולרע – ועלינו להשתמש בזכות הזו בתבונה, ומתוך צניעות להיותנו סך הכול בני אנוש.

סדנאות נובמבר 3.jpg
צילום: מיכל אגוזי
צילום: מיכל אגוזי
bottom of page